Pušinis elis

Sezoninis alus. Verdamas tik pavasarį.

Kodėl pušis?

Smalsiausiems atsakymo siūlome paieškoti straipsnyje „Pušis tradicinėje lietuvių kultūroje“

 

Style Information

Recipe Type: All Grain
Category: Elis
Type: Ale
 

Grains & Extracts

Name Amount Notes
Bazinis, Maltosa 5 kg.
Karamelinis, Maltosa 0,5 kg.
Skrudinti miežiai, 1000 EBC 50 gr.

Hops

Name Amount Alpha Acid % AAU Time Notes
Columbus 30 g. 17% 510 30
Columbus 20 g. 17% 340 0 sausas apyniavimas

Adjuncts

Name Type Use Amount Time Notes
Pušų ūgliai Herb Boil 400 gr. 30 min.
Pušų ūgliai Herb Secondary 200 gr. nevirta

Yeasts

Name Amount Notes
Windsor 50 gr.

Boil

Amount: 10
Water Description:
Time: 30 minutes
Target Batch Size: 26

Fermentation

Step Time Temperature Container Additions
Name: Amount
Notes
2014.05.05 kambario Fermentacijos indas (26 litrai)
Pirminė fermentacija
Po savaitės kambario Fermentacijos indas
Antrinė fermentacija
2014.05.19 kambario 25 litrai
Brandinimas buteliuose šiltai

Profile

Actual ABV: 7.00%
 

Beer Recipes Plugin by Brad Ledbetter

Leave a Reply