Obuolių-vynuogių vynas (2014)

Planuojama degustacija 2015 metų pradžioje.

Vyno gamybos procesas:

Derlius ir vėl iš Žemaičių Naumiesčio.

Puskibiris lietuviškų vynuogių buvo sutraiškytos ir užpiltos obuolių sultimis. Įdėtos vyno mielės ir sandariai uždaryta pirminei fermentacijai.

Po 4 savaičių vyko pirmasis aeravimas – atskirti jau atidirbę tirščiai, papildomai įdėta gliukozės ir vėl sandariai uždaryta antrinei fermentacijai.

Dar po kelių savaičių buvo atliktas antrasis aeravimas ir dabar jau laukiama išpilstymo į butelius galutiniam brandinimui.

****

2015 05 14 vynas išpilstytas į butelius.

Puikus desertinis vynas. Skaisčiai raudonos spalvos. Kiekis ribotas (16 but.)

Leave a Reply